dilluns, 31 de juliol del 2017

Apps que t'ajuden a escriure




Si per fi han arribat les vacances i un dels propòsits que t'has fet és escriure més, escriure al blog, acabar aquell llibre que tens començat fa set anys o començar per fi una novel·la hi ha moltíssims recursos per a aconseguir-ho.

Com actualment és posible escriure un llibre amb tauleta o fins i tot amb el mòbil, ha augmentat la quantitat d'aplicacions que ens ajuden a millorar l'ortografia, a trobar sinònims més acurats, a crear personatges originals...

Però també hi ha algunes apps que ens motiven o ens obliguen a escriure. N'hi ha una que em fa molta gràcia per la recompensa, es diu Written? Kitten!: si et portes bé, o sigui, si escrius les paraules que t'havies proposat et premia amb la imatge d'un gatet preciós (apta només per als qui estan bojos pels gats).



Una altra app curiosa és OmmWriter: t'aconsegueix músiques relaxades perquè et concentris. Si, en canvi, t'aïlles millor amb el rebombori de la vida diària Coffitivity et posarà com a música de fons tots els sorolls que hi ha en una cafeteria plena de gent.

N'hi ha moltes més, només cal que xafardegeu una mica tot i que sens dubte, la més top de totes, la que no us podeu perdre si realment voleu escriure i no despistar-vos mirant les xarxes socials, és Write or Die.


Aquesta app té dues versions, gentle, és a dir, quan només t'avisa i et recorda que has d'escriure i la versió kamikaze: tries el temps, el número de paraules que vols escriure i quan nota que t'has aturat, et castiga. Com? Té diferents maneres de torturar-te: sons horribles, com xiulets o plors de nens, fotos d'insectes desagradables, pantalla totalment vermella o, el que fa més ràbia, es menja les últimes paraules que has escrit, sí, sí, les esborra! 


Quina és la gràcia, doncs? La gràcia és que t'obliga a escriure sense parar, per tant, és una aplicació efectiva.

*Utilitzeu algun mètode original i efectiu per a escriure sense distraccions?


*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada